Mascarponés szedertorta

-laktóz-, glutén- és cukormentesen-

 

Ez még egy nyári recept, könnyű és krémes. És bár a szedernek már nincs szezonja, a piacon láttam még néhány helyen – igaz nem volt olcsó. A torta viszont nagyon finom, érdemes kipróbálni. Én vendégségbe sütöttem, és úgy elfogyott pikkpakk, hogy csak ezt az egy képet sikerült csinálni róla. 🙂

 

Hozzávalók a tésztához:

12 tojás fehérje

10dkg por eritrit

15 dkg kókuszvirág cukor

50g holland kakaópor

 

A sütőt előmelegítjük 130 fokra, légkeveréses funkcióval. Három tepsit leterítünk sütőpapírral, és ceruzával mindegyikre egy 24 cm átmérőjű kört rajzolunk, majd megfordítjuk a papírokat, hogy a ceruzás fele legyen lefelé. A tojásfehérjét elkezdjük géppel habbá verni, majd hozzáadjuk az eritritet és a kókuszvirág cukrot. Kemény, fényes habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a kakaóport is, a legalacsonyabb fokozaton, hogy ne törjük össze a habot. A tésztát három egyenlő részre osztjuk a sütőlemezeken, és a rajzolt körig kikenjük őket, közel egyenletesen. Nem kell velük sokat bíbelőrni, hogy szépen elsimogassuk, cask úgy nagyjából. Betesszük őket egymás felé, és 65-70 percig sütjük. Ha kisült, a résnyire nyitott sütő ajtónál hagyjuk kihűlni. Majd a kihűlt lapokról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt.

 

Krém:

20 dkg porrá őrölt kókuszvirág cukor

750g laktózmentes mascarpone

4dl laktózmentes tejszín

jó sok friss érett szeder (kb. 80dkg-1kg körüli mennyiséget használtam fel)

egy csomag expressz zselatin fix

 

A mascarponéhoz hozzákeverjük a kókuszcukrot. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a zselatint. A tejszínhabot óvatoasn beleforgatjuk a mascarponéba, hogy homogén masszát kapjunk.

Az első tésztára ráhalmozzuk a krém harmadát, majd rátesszük a megmosott, lecsepegtetett szedreket, kicsit megnyomkodjuk, hogy besüllyedjenek a krémbe.

Jöhet rá a második tészta, és ugyanígy a következő harmad krém és szeder, majd a harmadik tésztával. Ennek a tetejét is megkenjük a maradék krémmel, és szederrel díszítjük!

Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd jóízűen fogyasztjuk! 😊

20170729_161934


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s