Van már a blogon egy egész zabból készült zabkása recept, melyet ITT találtok. Ez a változat igényel némi előkészítést, és a főzési idő is viszonylag hosszú.
Ha azonban hirtelen kívánnánk meg a zabkását, íme a pár perc alatt elkészíthető verzió. 🙂
Hozzávalók (1 adaghoz):
200 ml víz, laktózmentes tej vagy növényi tej igény szerint
csipet só
csipet fahéj
4 evőkanál gluténmentes zabpehely (kb. 45-48 g)
Egy kis edényben tegyük fel melegedni a vizet, a sóval és a fahéjjal. Ha felforrt, tegyünk bele zabpelyhet, és kavarjuk meg. Kevergessük, várjuk meg, amíg ismét felforr, és már tálalhatjuk is ízlés szerint gyümölcsökkel, magvakkal, mézzel, juharsziruppal, vagy bármivel, amihez kedvünk van! 🙂
Zabkása gránátalmával, nektarinnal és mandulával
Zabkása nektarinnal, szőlővel, gránátalmával és dióval