Zabkása alaprecept

Van már a blogon egy egész zabból készült zabkása recept, melyet ITT találtok. Ez a változat igényel némi előkészítést, és a főzési idő is viszonylag hosszú.

Ha azonban hirtelen kívánnánk meg a zabkását, íme a pár perc alatt elkészíthető verzió. 🙂

 

Hozzávalók (1 adaghoz):

200 ml víz, laktózmentes tej vagy növényi tej igény szerint

csipet só

csipet fahéj

4 evőkanál gluténmentes zabpehely (kb. 45-48 g)

Egy kis edényben tegyük fel melegedni a vizet, a sóval és a fahéjjal. Ha felforrt, tegyünk bele zabpelyhet, és kavarjuk meg. Kevergessük, várjuk meg, amíg ismét felforr, és már tálalhatjuk is ízlés szerint gyümölcsökkel, magvakkal, mézzel, juharsziruppal, vagy bármivel, amihez kedvünk van! 🙂

 

Zabkása gránátalmával, nektarinnal és mandulával

 

Zabkása nektarinnal, szőlővel, gránátalmával és dióval


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s