Szőlős, diós vörösboros muffin

-gluténmentes, tejmentes, finomított cukormentes-

 

Újabb őszi recept, ami gyorsan elkészíthető, és olyan levegős, puha a tészta állaga, mintha hagyományos lisztből lenne.

És egyik alapanyaga igencsak szokatlan – ugyanis viszonylag kevésszer használok vörösbort egy muffinhoz! 🙂

 

Hozzávalók:

2 tojás

80 g juharszirup

83 g napraforgó olaj

170 ml vörösbor

10 g almaecet

110 g gluténmentes zabliszt

16 g bambuszrostliszt

30 g tápióka keményítő

3 g útifűmaghéj

csipet só

2 g szódabikarbóna

2 g fahéj

45 g dió

100 g gluténmentes zabpehely

30 dkg mag nélküli szőlő (tisztított súly)

50 g eritrit

 

A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 200 fokra. A muffin formába muffin papírokat teszünk, vagy ha szilikonos formánk van, akkor olajsprayvel kifújjuk, és akár el is hagyhatjuk a papírkapszlikat.

A folyékony hozzávalókat egy tába öntjük, és összekeverjuk. Egy másik tálban a száraz hozzávalókat is elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett szőlőt. Egy villával átkeverjük, hogy a szőlőszemeket bevonja a lisztes keverék. Ez azért hasznos, mert ha így tesszük a gyümölcsöt a tésztába, elkerülhetjük, hogy az összes lesüllyedjen a massza aljára.

Hozzáöntjük a folyékony hozzávalókat is, és villával gyors mozdulatokkal átkeverjük. Nokedli sűrűségű tésztát kapunk, ami a formákba öntve elterül. A muffin formákat megtöltjük a tésztával – nem teljesen színültig, hogy legyen helyük növekedni.

Nekem ilyenek lettek sütés előtt:

Sülés közben nagyon szépen megemelkednek, laza, levegős a szerkezetük lesz.

Az előmelegített sütőben 21-23 perc alatt készre sütjük, majd picit hűlni hagyjuk. Kiszedjük a formából, és már fogyaszthatjuk is uzsonnára, tízóraira vagy csak úgy! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s