Sajtos tallérok

-gluténmentes, laktózmentes-

 

Ez a recept eredetileg sajtos pogácsának indult, de menet közben másképp alakult, így tallérrá avanzsált. 😊 Tunkolhatjuk őket különféle mártogatósokba, vagy ehetjük csak úgy magában. A recept elkészítése nem bonyolult, és 10 percnél nem is tart tovább összállítani a tésztát.

Hozzávalók (12 tallérhoz):

45 g tápiókaliszt

8 g só

135 g reszelt laktózmentes sajt ízlésnek megfelelően (én goudát használtam)

1 tojás

175 g rizstej

20 g olívaolaj

 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütési módban. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot is, összeforgatjuk. A tojást, az olajjal, a rizstejjel egy másik edényben elhabarjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük. Egy villa – vagy akár konyhai robotgép – segítségével elkeverjük a tésztát. A massza ragacsos, nyúlós lesz, elég nehéz keverni, de ez így van jól. 😊 

Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és egy kanál segítségével 12 kupacot adagolunk ki a tésztánkból. Hagyjunk helyet a halmok között, mert – tallérokhoz méltó módon – igencsak elterebélyesednek! 

A tepsit a sütőbe tesszük, és 20-22 perc alatt készre sütjük. A kisült korongok kb. 10 cm átmérőjű, kívül ropogós, belül kicsit nyúlós állagúak lesznek. Salsa vagy más mártogatós szósz mellé is kiválóak, de magában is kellemes ropogtatnivaló, frissen, langyosan a legfinomabb! 😊 

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s