-gluténmentes, laktózmentes-
Ez a recept eredetileg sajtos pogácsának indult, de menet közben másképp alakult, így tallérrá avanzsált. 😊 Tunkolhatjuk őket különféle mártogatósokba, vagy ehetjük csak úgy magában. A recept elkészítése nem bonyolult, és 10 percnél nem is tart tovább összállítani a tésztát.
Hozzávalók (12 tallérhoz):
45 g tápiókaliszt
8 g só
135 g reszelt laktózmentes sajt ízlésnek megfelelően (én goudát használtam)
1 tojás
175 g rizstej
20 g olívaolaj
A sütőt előmelegítjük 200 fokra alsó-felső sütési módban. A száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lereszelt sajtot is, összeforgatjuk. A tojást, az olajjal, a rizstejjel egy másik edényben elhabarjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük. Egy villa – vagy akár konyhai robotgép – segítségével elkeverjük a tésztát. A massza ragacsos, nyúlós lesz, elég nehéz keverni, de ez így van jól. 😊
Egy sütőlemezre sütőpapírt teszünk, és egy kanál segítségével 12 kupacot adagolunk ki a tésztánkból. Hagyjunk helyet a halmok között, mert – tallérokhoz méltó módon – igencsak elterebélyesednek!
A tepsit a sütőbe tesszük, és 20-22 perc alatt készre sütjük. A kisült korongok kb. 10 cm átmérőjű, kívül ropogós, belül kicsit nyúlós állagúak lesznek. Salsa vagy más mártogatós szósz mellé is kiválóak, de magában is kellemes ropogtatnivaló, frissen, langyosan a legfinomabb! 😊