-glutlénmentes, cukormentes, vegán, tejmentes-
Ideális ropogtatnivaló uzsonnára, tízóraira is, aminek bolti verziója is kapható – Vital geback néven -, de a házi szerintem finomabb, és ízlésünknek megfelelően variálhatók az összetevői, gyakorlatilag bármilyen olajos magot használhatunk, ízlés szerint.
Hozzávalók:
100 g szezámmag
30 g napraforgómag
20 g tört lenmag
25 g kókuszreszelék
csipet só
130 g juharszirup
A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 160 fokra. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a juharszirupot, és homogén masszává keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire 20 g-os adagokat kanalazunk, és nedves kézzel kilapítjuk őket. A kis kekszeket 13 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, leszedjük a sütőpapírról.
Az enyémek ilyenek voltak sütés előtt:
És így néztek ki készen:
Tökéletes uzsonna finom hibiszkuszos rózsateával, szőlővel, és pár szem mandulával! 🙂
Tipp 1: A kihűlt kekszek egy jól záródó fém dobozban hetekig elállnak, így érdemes lehet nagyobb mennyiséget sütni egyszerre, hogy legyen mihez nyúlni, ha édességre vágyunk! 😉 Eteti magát, így csak óvatosan – én képes vagyok észrevétlenül eltűntetni az egészet, mikozben jövök-megyek! 🙂
Tipp 2: Ha nem szeretnénk az adagolással és méregetéssel bíbelődni, akkor 2-3 mm vékonyan kenjük el az egész masszát a sütőpapíron. Így néhány perccel tovább tart majd a sütési idő. A sütőpapírról lehúzva hagyjuk kihűlni a kész keksz lapot, majd tördeljük darabokra .