Ropogós kókuszos keksz magokkal

-glutlénmentes, cukormentes, vegán, tejmentes-

 

Ideális ropogtatnivaló uzsonnára, tízóraira is, aminek bolti verziója is kapható – Vital geback néven -, de a házi szerintem finomabb, és ízlésünknek megfelelően variálhatók az összetevői, gyakorlatilag bármilyen olajos magot használhatunk, ízlés szerint.

 

Hozzávalók:

100 g szezámmag

30 g napraforgómag

20 g tört lenmag

25 g kókuszreszelék

csipet só

130 g juharszirup

A sütőt előmelegítjük légkeveréssel 160 fokra. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a juharszirupot, és homogén masszává keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsire 20 g-os adagokat kanalazunk, és nedves kézzel kilapítjuk őket.  A kis kekszeket 13 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kivettük, leszedjük a sütőpapírról.

Az enyémek ilyenek voltak sütés előtt:

És így néztek ki készen:

Tökéletes uzsonna finom hibiszkuszos rózsateával, szőlővel, és pár szem mandulával! 🙂

Tipp 1: A kihűlt kekszek egy jól záródó fém dobozban hetekig elállnak, így érdemes lehet nagyobb mennyiséget sütni egyszerre, hogy legyen mihez nyúlni, ha édességre vágyunk! 😉 Eteti magát, így csak óvatosan  – én képes vagyok észrevétlenül eltűntetni az egészet, mikozben jövök-megyek! 🙂

Tipp 2: Ha nem szeretnénk az adagolással és méregetéssel bíbelődni, akkor 2-3 mm vékonyan kenjük el az egész masszát a sütőpapíron. Így néhány perccel tovább tart majd a sütési idő. A sütőpapírról lehúzva hagyjuk kihűlni a kész keksz lapot, majd tördeljük darabokra .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s