A kreol konyha – Mahé – 3. rész 

Megérkeztünk Mahé-ra, itt található a főváros, Victoria, és ez a legnagyobb sziget Seychelles-en.

Határozottan érezni a nyüzsgést, forgalom, négy sávos utak, dugó… 😐 Mindezzel együtt ez a második számú kedvencem a három bejárat szigetből. Hatalmas sziklák tornyosulnak a tengerpart mögött, Victoria pedig egy igazi nagyváros.

Mondanom sem kell, mostanra már herótom van a curry-től, igyekszem mellőzni, amennyire csak lehet. Az ország egyetlen hipermarketében szerencsére van gluténmentes spagetti, így abból készült néhány fogás. A fénypontot azonban mindenképpen házigazdánk, Jimmy, által készített halvacsora jelentette. 😊 Végtelenül egyszerű, mégis finom és puha sült hal – vagyis csak a farka 🙂 – gyömbérrel, sóval, borssal fűszerezve, rizzsel, salátával, lencsével és sült breadfruit-tal.

 

A breadfruit egyébként egy őshonos, hatalmas fa krumplira emlékezteőt termése némimzelleres beütéssel. Sok mindenre használják, például curry-kbe is, vagy grillezik köretnek, de talán ez volt a legjobb:

És találtam helyi cassava chipet is, ami finomabb volt, mint a Praslinon kapható maláj verzió:

 

Többször ellátogattunk a Victoria-ban található piacra, ahol a helyiek is vásárolnak, és mindenféle élelmiszer kapható.

A frissen fogott halat így árulják, kérésre fel is darabolják, ha egy egészet nem szeretnél megvenni.

A halak a földön, egy fólián várják vevőjüket, nyilvánvalóan hűtés nélkül, és a legyek is meglepik őket alkalmanként. Tiszta Ázsia! 😁

Vannak gyümölcsök is:

Főzőbanán – plantain
Papaya

Összességében jó volt minden, az ételek finomak, csak kicsit egyhangúak. A nagyobb üzletekben találtunk gluténmentes alapanyagokat is, de azért már vágytam egy jóféle hazai ebédre és levesre, ami ott nem annyira jellemző, de a gyönyörűszép tengerpart kárpótolt! 🙂 Visszamennék bármikor!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s