Még tart a nyár, legalább is én még belül úgy érzem. 🙂
Van sok friss gyümölcs, ha egy kis egészséges édességre vágytok, készítsétek el ezt az egyszerű pitét! 😉
Hozzávalók:
150 g gluténmentes kovász (receptjét itt találod)
85 g rizsliszt
95 g hajdinaliszt
5 g utifűmaghéj
50 g burgonyakeményítő
Csipet só
Fél tk fahéj
Pár csepp vanília kivonat
Fél citrom reszelt héja (elhagyható)
50 g olaj (bármilyen viszonylag semleges ízű megfelel)
Kb. 230 g viz
Gyümölcsök a tetejére
A kovászt sütés előtt 24 órával vegyük ki a hűtőből, és etessük meg.
Egy nagy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal.
Mérjük ki a szüksége kovász mennyiséget egy tálba.
Szitáljuk hozzá a liszteket, utifűmaghéjat, burgonyakeményítő, fahéjat, sót. Keverjük el.
Adjuk hozzá az olajat, vanília kivonatot és a vizet is adagokban. Addig adagoljuk a vizet, amíg nokedli szerű tésztát kapunk.
Öntsük az előkészített tepsibe, és vizes tenyerünkkel igazítsuk el, nagyjából egy centi vastagságú. Kicsit ragad, de nedves kézzel szépen elrendezhető. 😊
Hagyjuk kelni 6-8 órát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső sütéssel.
Tisztítsuk meg, és ha szükséges vágjuk fel a gyümölcsöket. Én ehhez a pitéhez 6 nagy szem őszibarackot és némi szedret használtam. De nyugodtan mehet rá bármilyen gyümölcs bőségesen. 😊
Süssük 18-20 percig.