Gyümölcsös kovászos pite

Még tart a nyár, legalább is én még belül úgy érzem. 🙂

Van sok friss gyümölcs, ha egy kis egészséges édességre vágytok, készítsétek el ezt az egyszerű pitét! 😉

Hozzávalók:

150 g gluténmentes kovász (receptjét itt találod)

85 g rizsliszt

95 g hajdinaliszt

5 g utifűmaghéj

50 g burgonyakeményítő

Csipet só

Fél tk fahéj

Pár csepp vanília kivonat

Fél citrom reszelt héja (elhagyható)

50 g olaj (bármilyen viszonylag semleges ízű megfelel)

Kb. 230 g viz

Gyümölcsök a tetejére

A kovászt sütés előtt 24 órával vegyük ki a hűtőből, és etessük meg.

Egy nagy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal.

Mérjük ki a szüksége kovász mennyiséget egy tálba.

Szitáljuk hozzá a liszteket, utifűmaghéjat, burgonyakeményítő, fahéjat, sót. Keverjük el.

Adjuk hozzá az olajat, vanília kivonatot és a vizet is adagokban. Addig adagoljuk a vizet, amíg nokedli szerű tésztát kapunk.

Öntsük az előkészített tepsibe, és vizes tenyerünkkel igazítsuk el, nagyjából egy centi vastagságú. Kicsit ragad, de nedves kézzel szépen elrendezhető. 😊

Hagyjuk kelni 6-8 órát.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra alsó-felső sütéssel.

Tisztítsuk meg, és ha szükséges vágjuk fel a gyümölcsöket. Én ehhez a pitéhez 6 nagy szem őszibarackot és némi szedret használtam. De nyugodtan mehet rá bármilyen gyümölcs bőségesen. 😊

Süssük 18-20 percig.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s