Áfonyás zabkeksz

Utazáshoz szerettem volna összedobni egy gyors, finom és egyszerű rágcsálnivalót. Sok minden nem is volt otthon, így abból gazdálkodtam, amit találtam a hűtőben. 😊 Az eredmény meglepően finom és még bababarát is. Próbáljuk ki Ti is! 😉

Hozzávalók:

2 banán

1 tojás

csipet só

1/2 teáskanál fahéj

pár csepp vanília kivonat

50 g rizsliszt

190 g gluténmentes zabpehely

10-15 dkg áfonya

A sütőt előmelegítem 180 fokra, légkeveréssel. Egy sütőlemezre sutőpapírt teszek.

A tojást a banánokkal krémesítem egy botmixerrel.

Hozzákeveren a sót, vaníliát, fahéjat.

Belekavarom a rizslisztet és a zabpelyhet.

Egy evőkanál segítségével gombócokat formázok a kezemmel, a sütőlapra teszem őket, és picit meglapitom a kezemmel.

A Megmosott áfonyákat belenyomkodom a kekszekbe.

Kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Szuper kis útravaló és még cukormentes is. 🙂 Én egy papírzacsiban vittem magunkkal.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s