Utazáshoz szerettem volna összedobni egy gyors, finom és egyszerű rágcsálnivalót. Sok minden nem is volt otthon, így abból gazdálkodtam, amit találtam a hűtőben. 😊 Az eredmény meglepően finom és még bababarát is. Próbáljuk ki Ti is! 😉
Hozzávalók:
2 banán
1 tojás
csipet só
1/2 teáskanál fahéj
pár csepp vanília kivonat
50 g rizsliszt
190 g gluténmentes zabpehely
10-15 dkg áfonya
A sütőt előmelegítem 180 fokra, légkeveréssel. Egy sütőlemezre sutőpapírt teszek.
A tojást a banánokkal krémesítem egy botmixerrel.
Hozzákeveren a sót, vaníliát, fahéjat.
Belekavarom a rizslisztet és a zabpelyhet.
Egy evőkanál segítségével gombócokat formázok a kezemmel, a sütőlapra teszem őket, és picit meglapitom a kezemmel.
A Megmosott áfonyákat belenyomkodom a kekszekbe.
Kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Szuper kis útravaló és még cukormentes is. 🙂 Én egy papírzacsiban vittem magunkkal.