Rólam

Kedves Olvasó!

Ezen a blogon glutén-, laktóz- és cukormentes édességek, nasik, rágcsálnivalók receptjeit találjátok, melyek története néhány évvel ezelőtt így indult.
Emésztési problémák – puffadás, rossz közérzet – miatt kezdtem el tudatosan figyelni arra, mit és hogyan eszem. Bármilyen furcsán hangzik, a nőgyógyászom javasolta az étel intolerancia vizsgálatot, mivel nála az is kiderült, hogy a hormonjaim sincsenek teljesen rendben. Ő volt az első orvos, aki részletesen elmagyarázta az emésztés és az endokrin rendszer összefüggéseit – szerencsémre vannak még ilyen orvosok. 😊

A javasolt ételintolerancia vizsgálat kimutatta, hogy glutén és laktóz érzékeny is vagyok, és orvosom a cukor elhagyását is ajánlotta.  Így elkezdtem figyelni, hogy ennek mégfelelően étkezzek.

A megállapított ételérzékenységek mellett az is egyre fontosabb lett számomra, hogy amit eszem, eszünk vegyszerektől, adalékanyagoktól mentes legyen.

Eleinte feszültséget jelentett áttérni a jól megszokott étrendről, de később, ahogy egyre jobban megismertem a “mentes” alapanyagokat, egyre magabiztosabb lettem ezen a téren is a konyhában. Sütni-főzni mindig is szerettem, így ezzel nem volt gond.

Szeretek a konyhában kísérletezni, de eleinte nem írtam le a sütik receptjeit, csak megcsináltam, megettük és örültünk neki, reprodukálni viszont már nem tudtam. 😕 Aztán a párom unszolására elkezdtem mindent füzetbe írni.  Most pedig a füzetemet felválja ez a blog! 😊

Számos receptem született az elmúlt hónapok alatt, mely remélem, hasznos lesz azoknak, akik hasonlóan étkeznek, és hozzám hasonlóan szeretik az édességet!

Remélem, találtok köztük kedetekre valót! Jó sütögetést és élvezetes sutizéseket kívánok! 😊

 

Teterják Timi

szerző, kezdő gasztroblogger